Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMP i Ilsbo tecknar mångmiljonkontrakt

Ilsboföretaget SMP Parts har tecknat ett avtal som är värt mellan tio och femton miljoner kronor årligen.

Den order som man nu kammar hem ligger helt i linje med företagets ambitioner att växa starkt de kommande åren. Ett långsiktigt mål i affärs-planen är att fördubbla omsättningen till 2020.

Se även: Ilsboverkstad ska växa till det dubbla

Läs även: Klas tar över SMP

En produkt som man hoppas mycket på är tiltrotatorn. Med den kan föraren vrida skopan i alla tänkbara vinklar och åt alla möjliga håll. Samtidigt är det lätt att byta verktyg. Och det är just den avtalet med PON Equipment Norge gäller. PON är Caterpillars återförsäljare i Skandinavien.

- Vi har ett bra samarbete sedan många år tillbaka och det är stort för oss att få komma in på nästa produktsegment, förklarar Daniel Myrgren, marknads- och försäljningschef.

Kontraktet som tecknats beräknas vara värt mellan tio och femton miljoner kronor årligen och gäller tills vidare.

- Den stora tillväxtpotentialen finns på tiltrotatorerna och där kan vi också se exportmöjligheter även utanför Skandinavien, tillägger Daniel Myrgren.

I verkstaden råder just nu febril verksamhet. En ny produktionslinje invigdes nyligen och det har också skett nyanställningar under 2016. Produktionsmässigt handlar det nya kontraktet på 100 enheter per år.

- Det här gör att vi bättre kan prognosticera tillverkningen och ha en jämnare produktion, förklarar Daniel Myrgren.

SMP Parts har utvecklat och tillverkat utrustning till minigrävare, frontlastare samt hjul- och bandbundna grävmaskiner sedan 1980-talet. Verkstadsföretaget är kanske mest känt för sina skopor, men det pågår ett fokusskifte till de betydligt mer avancerade tiltrotatorerna.

Företaget ligger i Ilsbo, Nordanstigs kommun, knappt två mil norr om Hudiksvall.