Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SMK Hälsingeföraren fyra i fyrhjulsdrivna klassen: "Någon sladd för mycket"

Niklas Hägg tampades om medalj när SM i Sprintrally avgjordes i Norrköping under tisdagen

Annons

NORRKÖPING/SPRINTRALLY-SM: Under tisdagens SM i sprintrally var Niklas Hägg slirande nära en pallplats med sin fjärdeplacering i fyrhjulsklassen.

- Men det blev någon sladd för mycket i det andra åket, berättar SMK Hälsinge-föraren – som slutade fyra i fyrhjulsdrivna klassen.

25 förare kom till start, där de tio bästa i kvalet –bestående av två omgångar – skulle avancera vidare till final.

Storfavoriten Per-Gunnar Andersson, Årjäng, gick inte att rubba, men Niklas Hägg knep andra plats i kvalet. Han följdes närmast av Kjell Sandberg, Haninge (på samma sluttid). Fyra var Jerker Axelsson, Trollhättan och femma Michael Wikström, Boden.

Även finalpasset bestod av två åk, med den skillnaden att här summerades båda tiderna. Andersson vann den första rundan, sekunden före Wikström. Trea slutade Mattias Adielsson, Göteborg, före Thomas Thunström, Ludvika, samt Hägg – samtliga åtskilda av en tiondels sekund.

Ett regnväder ändrade delvis förutsättningarna till det andra åket. ”P-G” Andersson vann emellertid ohotad och skrev den sammanlagda marginalen till tre sekunder före Michael Wikström. Halvsekunden efter norrbottningen följde Adielsson, medan Niklas Hägg slutade fyra – sju tiondelar från bronset.

- Gick lite väl yvigt vid några tillfällen och där tappade jag lite tid. Jag hade väl även en viss nackdel av att det gick lite tyngre i blötan med min relativt motorsvaga bil, sammanfattade Niklas.

Som ju är den enda i SM-toppen som kör en bil utan turbo. Skodan är vass och snabb, men har ett sämre vridmoment jämfört de övriga.

Trots allt finns anledning vara nöjd med insatsen.

- Ja, det tycker jag. Det var hårt motstånd idag, fortsätter Niklas.

Kvalet ingick även i ”stora” SM och här blev Niklas trea i Trimmat fyrhjulsdrivet – på exakt samma tid som tvåan Jerker Axelsson,Trollhättan. P-G Andersson vann – förstås.

I junior-SM styrde Jari Liiten, Hälsinge, in på en sjätteplats i Klassen Otrimmat 2wd. Vann gjorde Jacob Jansson, Kopparberg.