Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smarta ungdomar får makt

16 nyktra ungdomar bildar en förening som ska få makt över Be smart.
I dag, måndag, åkte de till Stockholm på kick off.
- Vi ska i väg på föreläsningar och en konferens. I kväll ska vi se en komiker, säger Oskar Nilsson, 14, som går på Norrtull.

Strax efter nio på måndagsmorgonen är det livat på Resecentrum i Söderhamn. 16 ungdomar med hockeytrunkar och liggunderdag väntar på tåget till Stockholm.

De är med i Be smart, en klubb där man väljer bort alkohol, våld och droger. Som medlem får han erbjudanden och möjligheten att vara med i olika aktiviteter.

- Jag vill vara med i ett nyktert Söderhamn, säger Oskar Nilsson.

Under två dagar kommer han och de andra att sitta med i en ungdomskonferens som ordnas av riksförbundet Smart ungdom, som har samma mål som Be smart. Därefter ska Söderhamnsungdomarna bilda en lokal förening.

Föreningen kommer att ha stort inflytande över Be smart och även få styra över en del aktiviteter. En aktivitet som Be smart arrangerar är skolavslutningen.