Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småland + Hälsingland = Jarsefôlk

På söndag kväll spelar Jarsefôlk i Järvsö kyrka i serien Musik i sommarkväll. Det är ett ungt band, men inte okänt, eftersom de redan har spelat ihop i tre år. Robert Järvström Rotter och Andreas Josefsson bor i Järvsö, medan Sara Karlsson kommer från Tranås.

Annons

Jarsefôlk har redan låtit höra om sig i olika sammanhang. I fjol vann de tävlingen Årets unga folkmusikband, som arrangerades av Hälsinglands spelmansförbund och studieförbundet Bilda Gävledala. Priset var bland annat en skivinspelning, som ännu inte gjorts. Men i höst blir den av.

– Vi har haft så mycket att göra att vi inte har hunnit med, säger gruppen.

– När man fått ett skivkontrakt vill man att det ska bli så bra som möjligt, förklarar Robert.

Både Sara och Andreas tog studenten i våras. Sara har som projektarbete sista året gjort ett arbete om småländska låtar i sin hembygd, Sommenbygden.

Därför kommer gruppen på söndag kväll i Järvsö kyrka spela lite mera småländskt än förra gången de konserterade i kyrkan.

– Det är inte många som har hört de låtarna förut, säger Sara Karlsson.