Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smakstart för H/B i kvalet

H/B:s herrar tog ett stort steg mot division 2-spel nästa säsong då man vann första kvalmatchen mot Täfteå på bortaplan med 5–2. Avgörandet kom under matchens sista tre minuter då H/B gick från 2–2 till 5–2.

– Det var en del nerver med i spelet och båda lagen kände på varandra, ingen vågade ta några risker, sa H/B-tränaren Peter Hermansson om den mållösa första perioden.

H/B fick inleda andra perioden i box play, och det klarade man galant. Sedan gjorde Johan Frisk 1–0 och Mattias Karlsson 2–0.

– Då väntade man på en offensiv från deras sida, men det blev aldrig så, sa Peter Hermansson.

Täfteå fick ändå häng när man lyckades kontra in 1–2 med en man mindre på planen.

– Sedan fick de ett riktigt skitmål och kvitterade till 2–2 i början av tredje perioden. Då funderade vi på att göra en del ändringar, men vi fortsatte ändå att gnugga på med tre formationer.

Med dryga tre minuter kvar gjorde Danne Wester ett riktigt viljemål då han la in 3–2 köksvägen.

– Ett kämpamål som bara Danne kan göra, sa Peter Hermansson.

Täfteå tryckte på för en kvittering, men Rasmus Walan bröt ett uppspel och kontrade in 4–2, och i slutminuten fastställde Danne Wester slutsiffrorna till 5–2.

– Vi skapade mer och vann rättvist, sa Peter Hermansson.

Stort plus till alla i H/B, men ett extra sådant till Danne Wester.