Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smaklig måltid Annie Lööf - Hoppas skon smakar gott!

Annons

Är blockpolitiken ett minne blott? undrar Eimer Dahlberg.

Efter fyra månaders idogt tjafsande så blev det äntligen klart med vilken som blev statsminister och vilka som skall bilda regering. Det blev slutligen Stefan Löfven, som med hjälp av Jonas Sjöstedt, valdes till statsminister och det blev slutligen C, L, MP och S som till sist bildade regering - till stor besvikelse för Ebba Busch Thor (KD) och Ulf Kristersson (M). Dessa två partier passade tydligen inte in i den nya regeringen. Även SD och V hamnade utanför regeringssamarbetet.

Nu är det cirka 3,8 år kvar av mandatperioden och då vill väl framför allt Stefan Löfven, som länge propagerat för ett samarbete över blockgränserna, att den nya blandade regeringskonstellationen kan samarbeta.

Läs också artikeln: Så reagerar lokala riksdagspolitiker på regeringsbeskedet: "Positivt, men finns farhågor"

Nu har ju inte dessa fyra månaders diskussioner bara handlat om vilken som skulle bli statsminister eller vilka som skulle bilda en ny regering, utan debatten har mest handlat om hur det på bäst sätt skall hålla SD och V från inflytande och makt. Är detta verkligen demokrati, att mer eller mindre ogiltigförklara drygt 1,7 miljoner väljare? Digniteten på uteslutningarna tyder väl mer på diktatur än demokrati.

Annie Lööf lovade till och med att äta upp sin högra sko, hellre än att bli ett stödparti åt Socialdemokraterna. Idag är Annie Lööf och Centerpartiet ett stödparti åt S, så vi får väl önska Annie Lööf en smaklig måltid. Det ska bli intressant att se, om dessa fyra partier med så olika åsikter skall kunna regera tillsammans. Om det skulle visa sig att den nya regeringen skulle hålla ihop i 3,8 år så kan man ju undra om det överhuvudtaget behövts någon blockpolitik alls.

Eimer Dahlberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons