Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smaka på Sunneborns träningstips: "Jag förespråkar att ta i"

Artikel 2 av 6
Veteran-SM i friidrott 2016
Visa alla artiklar

Mattias Sunneborn slutade med friidrott, för att några år senare hitta en ny växel som veteran. Inför veteran-SM delar han med sig av träningstips och får (nästan) med en reporter i en SM-satsning.

Läs också: 500 friidrottare till Söderhamn under veteran-SM i sommar: "Intresset växer"

Mattias Sunneborn kan se tillbaka på en karriär som innehåller drösvis med mästerskapsmedaljer. Det lite annorlunda med den 45-årige gotlänningen är att han sannolikt också har otaliga medaljer kvar att hämta. Under en dag i Söderhamn föreläste Sveriges förste längdhoppare över åtta meter om den tidigare karriären och livet som veteran.

– På min första friidrottsträning hoppade jag 3.13, redan då sa jag att jag skulle bli den förste svensken över åtta meter. Jag trodde inte på det då men jag sådde fröet, säger Mattias Sunneborn.

Se också: Bildspel från SM i fridrott

Han tar sats med glimten i ögat och susar förbi både fiaskon i Mästarnas mästare, sin syn på träning, ungdomars fysiska status, den outnyttjade potentialen som finns i de flesta och så förstås veteran-SM i sommar.

– Jag har varit här tidigare, både då anläggningen invigdes och på veteran-SM 2006. Det är fina minnen, säger Sunneborn.

Han återkommer givetsvis i sommar. Dragloket Mattias Sunneborn lovar dessutom väcka liv i ett lag för världsrekordförsk på 4x400 meter.

– Det är planen. Jag har kontakt med några gamla svenska storlöpare, säger han.

Läs också: Ett SM för friidrottsveteraner – här är åldersgränsen 35 år