Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Småföretagen är våra främsta jobbskapare

Leif Svensson ifrågasätter (17/3) Centerns armkrok med Moderaterna. Magnus Svensson svarar.

På insändarsidorna (17/3) ifrågasätter Leif Svensson, förbundsordförande för Småföretagarnas Riksförbund, bland annat det taktiskt riktiga för Centerpartiet att i snart åtta år ha krokat arm med Moderaterna. Leif menar vidare att C har fått rätta sig efter M, och att detta är skälet till att C har tappat stöd hos väljarna.

Att ett större parti i en koalition har mer att säga till om än ett mindre är inte så konstigt, men faktum är att Centerpartiet under de här båda mandatperioderna har lyckats uträtta väldigt mycket positivt för landets småföretagare.

Samtidigt är det ingen hemlighet att Centerpartiet vill mer. Det är Centerpartiet som förstår företagens villkor, håller i småföretagarnas frågor, driver på och lägger fram förslag. När det gäller företagarnas frågor så ligger Centerpartiet långt före våra allianskollegor.

Företagarförbundet Fria Företagare har mätt förtroendet i företagarfrågor bland småföretagare. Centerpartiet får där stöd av 20 procent av de svarande. Det visar att vi får respons på vårt intensiva arbete för bättre villkor och fler jobb.

Småföretagarnas Riksförbund lyfter att bättre villkor för entreprenörskap är en grundläggande hörnsten för full sysselsättning. Det här är helt sant. Fyra av fem jobb skapas i små företag. Det är därför så viktigt att vi ser till att små företag har möjlighet att utvecklas och att nya företag startas.

Centerpartiet anser att en av de viktigaste åtgärderna som regeringen och riksdagen kan göra för att skapa fler jobb är att sänka kostnaderna för små företag. Att sänka kostnaderna för att driva företag skapar utrymme för företagen att utvecklas, tillväxt och jobb. Det är även viktigt att underlätta för företagaren i dess vardag så att företagaren kan ägna sin tid till det som driver företaget framåt. Onödigt krångel och regelverk som hindrar måste minimeras.

Vi vill gärna förverkliga den här politiken, och jobbar stenhårt inom regering och riksdag för att så ska bli fallet. Med ett starkare väljarstöd skulle den processen onekligen förenklas.

Samtidigt ser vi ser med oro på den politik som förs fram av våra politiska motståndare, som exempelvis höjning av arbetsgivaravgifterna för unga. Det spelar stor roll. Bara i Gävleborg hotas nästan 1 400 heltidsjobb om Socialdemokraterna kommer till makten. Det har inte Sverige råd med.

Småföretagen, som är våra främsta jobbskapare, behöver en fortsatt alliansregering med ett starkare Centerparti.

Magnus Svensson (C)

distriktsordförande, Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel