Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM i Hassela ett lyft för Nordanstig

Slalom - SM i Hassela ska bli ett PR - lyft för hela Norrhälsingland.
– En unik chans att marknadsföra oss som en sport - och rekreationskommun, säger Nordanstigs näringslivschef Anders Nordén.

Det är sista helgen i mars som svenska mästerskapen i slalom och parallellslalom avgörs i den stora tävlingsbacken på Älvåsen. Arrangemanget blir det tyngsta genom tiderna i vintersportorten Hassela. Drygt 250 åkare väntas ställa upp om försökstävlingarna under fredagen inräknas.

Kring den alpina föreningen, som svarar för den sportsliga delen, samlas företag, sponsorer, anläggningens ägare Norlandia och Nordanstigs kommun. I torsdags förra veckan hölls ett inledande gemensamt planeringsmöte i kommunhuset med alla parter.

Från Bergsjö Alpinas tävlingsledning deltog Christina Myhrer och Torbjörn Myhrer. Nordanstigs kommun ställde upp med båda kommunalråden Monica Olsson och Stig Eng tillsammans med Anders Nordén och Barbro Björklund från näringslivsenheten.

– Kommunen blir inte aktiv aktör men vi ska stötta och möjliggöra. Från att vara med och finansiera skyltar längs E 4:an till att förmedla nyttiga kontakter, förklarar Nordanstigs näringslivschef Anders Nordén.