Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM i foto: Bollnäs fotoklubb stolta arrangörer

Efter dryga året av förberedelser står nu Bollnäs fotoklubb redo att arrangera SM i foto 2016.– Inom den svenska amatörfotovärden är det här den största händelsen man kan vara med om, säger Tommy Stokka, ordförande i Bollnäs fotoklubb.

Det har gått 40 år sedan senast klubben arrangerade SM i foto.

– Det är faktiskt några av oss som var med redan då, säger Tommy Stokka. På den tiden ordnades det med livemusik och dans också.

Att den förhållandevis lilla klubben i Bollnäs fick arrangemanget gör honom extra stolt. 2015 var Malmö arrangör och året dessförinnan var det tre Stockholmsklubbar.

– Vi är en relativt liten, men mycket aktiv fotoklubb. Att vi kan ro i land med detta säger mycket om engagemanget i klubben och det stöd vi fått från kommunen, fortsätter Tommy Stokka.

Läs även: Han prisas för sina foton

Arrangemanget är gratis och öppet för allmänheten och man får ta del av foto och bildspel från landets främsta amatörfotografer. För att få skicka in bidrag krävs att man är medlem i en fotoklubb som är ansluten till RiksförbundetSvensk Fotografi.

Totalt har det lämnats in över 3000 bilder till tävlingen och hela åtta fotografer från Bollnäs fotoklubb har fått ett eller flera bidrag antagna. Exakt vilken placering de kommer att få återstår att se.

Läs även: Han tog årets humorbild

– Nu vet jag också att Bollnäs Fotoklubb är en av fem nominerade fotoklubbarna för att motta den prestigetunga utmärkelsen som årets klubb, så det blir väldigt spännande när det är dags för prisutdelning, säger Tommy Stokka.

Läs även: Firade med utställning

Fotoklubben har också ett samarbete med Lokomotiv och de tillresta fotograferna kommer på fredagskvällen att få en närmare presentation av verksamheten som bedrivs där.

– Det blir jättekul att kunna visa upp Lokomotivs verksamhet, man behöver inte åka till Stockholm för att se bra fotokonst, säger Tommy Stokka. Jag tror att deltagarna och besökande kommer att bli imponerad av all fotoverksamhet som finns i lilla Bollnäs.

SM i foto äger rum på kulturhuset i Bollnäs mellan den sjätte och åttonde maj. Den som vill kolla igenom helgens program kan gå in på fotoklubbens hemsida.

– Vem vet, det kanske dröjer ytterligare 40 år innan vi i Bollnäs får njuta av svenskt amatörfoto när det är som bäst, säger Tommy Stokka.

Läs även. De blev årets fotomästare