Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-final för samarbetslag

Edsbyn och Ljusdal slog ihop sina P16-lag.
Ett lyckat drag har det visat sig – på söndag spelar laget SM-final mot Motala i Örebro.

– Det finns ett otroligt kunnande i det här laget, utan att vi har tränat så mycket tillsammans. Det är otroligt häftigt att ett sådant här samarbete kan gå vägen, säger huvudtränaren Jonas Wikblad.

Spelarmaterialet räckte inte till för att Edsbyns IF och Ljusdals BK skulle kunna matcha ett varsitt lag i P16-serien. Därför gjorde föreningarna det enda rätta och slog sina påsar ihop. Ett lyckat drag – för efter en stark säsong är laget klart för SM-final.

– Jag tycker att det har funkat jättebra. Vi (Edsbyn) hade inte klarat oss själva, och inte dom (Ljusdal) heller, säger huvudtränaren Jonas Wikblad, som är från Edsbyn.

Förra helgen tog sig Edsbyn/Ljusdal vidare från semifinalserien, som spelades i Edsbyn. Finalen spelas nu på söndag i Behrn Arena i Örebro – Motala står för motståndet.

Laget som helhet har inte haft många träningspass tillsammans under säsongen. Men under de två senaste torsdagarna har man samlats och kört ispass blandad med en del teori.

– Vi har kört smålagsspel, hörnvarianter och finslipat en del smågrejer, säger Jonas Wikblad.

Spelartruppen är så gott som uppdelad 50/50 på Edsbyn- och Ljusdalsspelare. Inför finalen ser det lovande ut i gruppen.

– Alla är friska och pigga, säger Jonas Wikblad, som tillsammans med den övriga tränarstaben har tagit in experthjälp under de senaste träningspassen. Edsbyns stjärnmittfältare Daniel Liw har bistått med sin erfarenhet.

– Grabbarna tar åt sig otroligt mycket av Daniel. Han har en del i framgången förra helgen när vi tog oss till final, säger Jonas Wikblad.

Nycklarna till ett SM-guld till Hälsingland? Att spela som ett lag, enligt Jonas Wikblad:

– Grabbarna måste hjälpa varandra och våga ta för sig.

Daniel Liw vill inte ta på sig någon del i framgången för Ljusdal/Edsbyn.

– Jag har bara hjälpt till på några träningar och kommit med tips på vägen. Det är grabbarna och ledarna som ska uppmärksammas för finalplatsen, inte jag, skriver Liw i ett SMS till bandypuls.se (Sporten).