Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-final för Bollnäs ponnylag

/

Bollnäs elitponnylag är i lag-SM final.
I den tredje och sista omgången av elitserien, som gick i Umeå, red Bollnäs ponnyryttare hem en fjärde plats, vilket gav en totalt andra plats i serien, och biljett till SM-finalen.

Annons

Det blev en nervpressande final. Inget av lagen gick helt felfritt, och för Bollnäs del blev det åtta fel, och dessvärre ingen plats i omhoppningen. Omhoppning blev det mellan de två lag som hade fyra fel, Västerbottenslaget Stöcke och Gävle.

Omhoppningen vanns av Gävle, som även vann serien totalt med 28 poäng, medan Bollnäs fick ihop 25 poäng och slutade tvåa.

I Bollnäs lag red Madelen Söderberg Andersson/Tamook, Nathalie Söderberg Andersson/Golden Eye, Nicole Söderberg Andersson/Grace och Irma Karlsson/Little Magic.

Nu väntar SM-final på Strömholm den 7 juni. Hästlagen rider sin final på lördag, och ponnyerna på söndag. Och Bollnäs har lag representerat bägge dagarna.

– Det måste vara unikt. Att en sådan liten klubb som Bollnäs ridsällskap har både ett ponnylag och ett hästlag i final, säger klubbens ordförande, Elisabet Järmens Wallin.

Mer läsning

Annons