Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SM-brons för Evelina Isaksson

Loos-skytten Evelina Isaksson värmde upp med en sjundeplats individuellt och ett lagbrons tillsammans med klubbkompisen Fanny Storm.
Men det var i stora SM dagen efter som det stora hände.
– Det här trodde jag verkligen inte, säger 15-åringen.

Loos Skytteförening kan nästan inte misslyckas med att göra bra prestationer på stora mästerskap.

Senast i raden att leverera toppresultat – Evelina Isaksson, snart 16 år.

Under helgen avgjordes både JSM och stora SM i luftgevärsskytte i Söraby utanför Växjö.

Tillsammans med lagkamraten Fanny Storm grejade Evelina Isaksson en bronspeng i lagtävlingen – och Evelina tog sig till final i det individuella skyttet och slutade där på en sjundeplats.

– Jag var så nöjd med det att jag kände: "det får gå som det går", säger Evelina Isaksson om sitt deltagande i söndagens stora SM, alltså det för seniorer.

– Man får ju vara med där också, det är lika bra att passa på när man åker så långt, säger hon.

Tur var väl det – för bland de stora skyttarna stod den unga Loos-skytten för karriärens höjdpunkt.

– Först var det jättenervöst, men jag hade bra människor runt mig och fick bort nervositeten. Det kändes jättebra på provskotten, sedan ledde jag efter första och andra serien, säger Evelina Isaksson.

Till slut var det bara fyra skyttar kvar.

– Jag visste ju att tre skulle ta medalj. Jag sköt dock ett ganska dåligt skott, men det räckte precis, säger hon om sin tredjeplacering. Och inte bara det, utan även personligt rekord från grundomgången med 410 poäng.

– Det här trodde jag verkligen inte. Men jag hade en bra feeling och var taggad inför tävlingen, säger hon.

Daniel Wallberg är en annan skytt från Los som nästan alltid presterar när det väl gäller. Men i Söraby stämde det inte hela vägen för honom – det blev en sjätteplats i juniorfinalen.

– Jag är väl inte direkt nöjd, säger Daniel Wallberg.

Vad hände?

– Jag vet inte, men det var i finalen det inte stämde riktigt. I grundomgången var jag ju högst, säger Daniel Wallberg, som följde upp med en femtondeplacering i herrfinalen med 613,1 poäng.