Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutspurt för bygget vid Sundsåker

Om bara två månader ska Bollnäs bostäders nya fastigheter vid Sundsåker vara klara att flytta in i. Redan om en dryg vecka blir det visning av en möblerad lägenhet i ett av husen.

Annons

Den 1 september blir det inflyttning i de 20 lägenheterna i kvarteret Sundsåker. Från början var intresset stort för lägenheterna i de två husen men sedan dalade intresset. Fast i nuläget är det bara tre av lägenheterna som fortfarande är lediga och det är inget som oroar Anders Wikström, vd för Bollnäs bostäder.

- Nej, vi har marginaler för att klara oss även om de här tre skulle stå tomma också i september, säger han.

Enligt Anders Wikström har det nu skrivits kontrakt på minst 15 lägenheter och två av de kvarvarande är reserverade. Eftersom det inte är han som sköter kontraktsskrivningen tror han också att det kan ha hunnit skrivas kontrakt på en eller båda av dessa också.

Nästa tisdag, den 7 juli, blir det också visning av de lägenheter som fortfarande är lediga. En av dem kommer också att vara tillfälligt inredd av Björkmans möbler så hugade spekulanter kan få en bra bild av det slutliga resultatet.

- Visst finns det naturligtvis ett vinstsyfte med visningen, vi vill ju hitta intresserade köpare, men samtidigt har vi förstått att det finns ett allmänintresse av att komma in och se hur det ser ut, säger Anders Wikström. Och det är klart, det är 17 år sedan det byggdes nytt i Bollnäs, i alla fall av Bollnäs bostäder.

Arbetet med att bygga de 16 radhusen vid Hamre gård på Brånan går också framåt. Hittills har emellertid bara två kontrakt skrivits för dessa.

- Men där är inte beräknad inflyttning förrän den 1 februari nästa år, säger Anders Wikström. Där är det dessutom en väldigt speciell lösning med ett uterum mitt i, så jag har full förståelse för att folk vill vänta och se hur det kommer att se ut i verkligheten innan man bestämmer sig.