Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutspel bra för Brobergs kassa

Tränaren Svenne Olsson gladdes över Brobergs seger mot Sandviken.

Det gjorde även sportchefen Svenne Olsson som kan räkna in ett rejält tillskott i kassan.

– Rent ekonomiskt var det jätteviktigt för oss, säger dubbelarbetaren.

Broberg tog på många sätt en betydelsefull seger mot Sandviken. Rent sportsligt fick självförtroendet sig en skjuts uppåt när matchserien utjämnades till 1-1 i matcher.

– Det visar att vi inte är i slutspelet för att vara nöjda, säger Svenne Olsson.

För Brobergs del innebär också att ytterligare en hemmamatch i kvartsfinalserien är säkrad och som i sin tur ger välkomna intäkter för klubben.

Ska jag vara brutalt ärlig och det är inget att hymla om. När (Magnus) Fryklund slog in 6–5 kände jag att nu kan det bli en bra avslutning på resultatåret. Jag vet vilka marginaler det handlar om.

Hur många matcher har ni budgeterat för i slutspelet?

– Jag tror att den låg på att gå till kvartsfinal och en match. Men publiksiffrorna har faktiskt varit bättre i år jämfört med året innan och då hade vi inte heller annandagen hemma.

– Ur den synvinkeln ligger vi någorlunda bra till, även om vi har det ansträngt. Men rent ekonomiskt var det jätteviktigt för oss.

Svenne Olsson säger att han redan nu märker av det stigande bandyintresset i Söderhamn inför lördagens match. I måndags kom 1 473 personer till Hällåsen och fick uppleva Brobergs mirakelvändning i slutminuterna.

– Vi sålde i det närmaste ut klubbstugan på ungefär en timme i morse. Det är några platser kvar och det brukar vara ett gott tecken. Det kommer bli en bli en bra publiksiffra på lördag.

Men först väntar match nummer tre mot Sandviken och Svenne Olsson vet var fokus ligger inför bortamatchen.

– VI rättade till en del saker i halvtid och jag är jättenöjd med andra halvlek. Vi tänkte först ge spelarna ledigt i kväll (tisdag). Men vi kommer i stället att snacka ner matchen och köra ett rehabpass. Sedan är det bara att ställa om huvudena och blicka mot torsdag.