Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutbesiktning hos Loosbagarn

Miljöenheten är nöjd med städningen.

Under måndagen genomförde miljöenheten en slutbesiktning hos Loosbagarn. Det var efter ett klagomål om flugliknande insekter i två brödförpackningar som myndighetsnämnden beslutade att förelägga bageriet att rengöra lokalerna samt införa rutiner för daglig städning samt storstädning. Insekterna visade sig vara kvarnmott, en fjäril, vilken är vanligt förekommande i miljöer där det finns mjöl och spannmål. Det är därför extra viktigt med städningen eftersom det är mjöl och degspill som lockar till sig insekten.

– Nu är vi nöjda med städningen. Fortsätter de att upprätthålla den här nivån är risken för problem med skadedjur mycket liten, säger Ulrika Lundmark, miljöinspektör vid Ljusdals kommun, som besökte bageriet igår.

Redan i början av oktober gjorde miljöenheten ett återbesök för att kontrollera städningen men man konstaterade då att noggrannare städning krävdes på svåråtkomliga ställen innan det kunde bli aktuellt med en slutbesiktning samt ett godkänt sådant.