Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slutar driva serveringen på Stenö

Efter bara en sommar som arrendator av matserveringen på Stenö Camping säger Linda Holmqvist upp avtalet med kommunen.

Linda Holmqvist tänker inte fortsätta att driva Stenö Havskrog. I ett brev till kommunen skriver hon att hon inte ser någon annan utväg än att dra sig ur.

I brevet räknar Linda Holmqvist upp saker som hon tycker fungerat dåligt under sommaren. Hon nämner flera saker som campingföreståndaren och kommunen lovat henne, men som aldrig blev av eller blev kraftigt försenade.

Linda Holmqvist trodde på en nysatsning på Stenö och hade stora planer. "Jag arbetade seriöst och bildade aktiebolaget Stenö Havskrog AB. Alla tillstånd samt uppbyggnad av serveringen kostade mig cirka 150 000 kronor" skriver hon i brevet till kommunen.

Men sommaren blev inte som hon tänkt sig. Hon skriver till exempel att hon blev lovad tält med värme, staket och belysning, men allt blev kraftigt försenat. Tältet utlovades till den 15 maj men kom på plats 17 dagar för sent, och då var det inte komplett.

Enligt Linda Holmqvist blev hon lovad att kyl- och serveringsdiskar skulle tillhandahållas av kommunen, något som aldrig blev av. Därför köpte hon själv två kyldiskar och byggde med egna medel upp interiören i serveringslokalen med bland annat diskar och skåp.

Vid ett av sommarens stora arrangemang Back to Beach fick Linda Holmqvist information om att det skulle komma 400 beachvolley-spelare och att 2 000 personer skulle vara på Stenö under helgen. Men det hela blev ett fiasko, skriver hon i brevet till kommunen.

Trots alla problem som Linda Holmqvist haft under sommaren skriver hon att hon och personalen fått massor av beröm från gäster som tycker att de gjort ett bra jobb.

"Jag har haft en underbar sommar med ett riktigt sammansvetsat gäng som även de trodde på en fortsättning."