Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta med låtsaslösningar

Det går minus överallt. Den ena krisen avlöser den andra. Våra politiker är handfallna och kan inte göra någonting alls, det kanske är dags att "outsourca" kommunverksamheten?

Det går minus överallt. Den ena krisen avlöser den andra. Våra politiker är handfallna och kan inte göra någonting alls, det kanske är dags att "outsourca" kommunverksamheten?

Man får ju ett oerhört förtroende för våra riksdagsstyrda kommunpartier, när det ska sparas på skola, vård och omsorg. Men bonusar, arvoden och löner för dem själva kan man ju inte banta. Enligt min mening har en kommunledning en stor del i hur det går för kommunen. Går det dåligt ska det göra så för ledningen med, som inte gör/gjort ett bra jobb.

Det är dags att EU eller staten nu tar sitt ansvar och aktivt jobbar för att rädda den svenska landsbygden. Men nej just ja, det är man ju totalt ointresserade av. Det man vill är ju från politikerhåll, att avfolka Norrland för att sedan kunna sälja skiten till utländska intressen eller helt oemotsatt bygga vattenkraft och liknande. Allt som EU innebär är att göra det dyrare för folket och EU-miljarderna har kunnat användas för krisåtgärder i det egna landet istället för att som sedan 1994, gå till feta politiker med feta löner.

Nu är det dags att ni börjar slita för era pengar, att det tagit flera herrans månader att ge Lidl ett ja för etablering är ju sanslöst, och ytterligare ett bevis på hur snabbt något kommer att hända med nuvarande styre/politikerskara i kommunhus och möten. Ljusdal i ett nötskal. Vi gör ingenting för vi vill inte att något ska hända. Vi är för fega för att satsa på saker och ting så vi gör ingenting och låter någon annan göra det och lyckas. Ljusdal behöver arbetstillfällen! Se då till, för guds skull, att få hit det vi kan och kom inte med fler låtsaslösningar!

Det är dags, nästa val, att se igenom alla löften för de infrias ju aldrig. Välj ett parti utan toppstyre så kanske det sker någon förändring. Välj ett parti med vanligt folk som är förankrade i verkligheten och som är oförstörda av politik och karriär. Allt kommunpolitiker i S, M, MP, V, C, KD, FP har i åtanke, är avancemang till riksdag och fetare löner. Välj de som vill utveckla, i stället för avveckla vår kära kommun. För vad jag kommer ihåg, så har inte någon kommunledning hittills under min livstid åstadkommit något enastående eller omvälvande över huvud taget. Så nu om någonsin, är det dags att visa kommunens folk, vad ni går för och om ni verkligen kan och vill, göra något. Men ni kommer väl att fortsätta vara, det ni alltid varit. Handfallna.

Benny Bergström

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel