Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sluta fjäska för näringslivet

Tycker ni inte att det är dags att börja tänka om när det gäller kommunens fjäskande för folk inom näringslivet, Åke Bertils, med flera?

 Ni ska skänka det där magasinet till Paul Nilsson. Han har säkert idéer om den där byggnaden som ni aldrig någonsin kommer i närheten av bland kommunens politiker. Ni måste försöka bli kvitt onödiga kvarnstenar som gamla ägare har lämpat ifrån sig, säkert med en suck av lättnad.

Ett skräckexempel är hur Iggesunds Bruk for fram under sextio och sjuttiotalen när man rev ner och brände varenda torp på skogen i Hassela. Ställen som skulle ha lämpat sig väl som fritidshus. Då hade vi åtminstone haft en del sommarboende kvar. Men så blev inte fallet, för nu hade fan flugit i någon nere på Iggesund och allt skulle jämnas med marken.

Erskmatsgården tordes man inte riva men att skänka den till kommunen var ju en smart lösning så där satt vi med den. Visserligen inte lika betungande då som nu, men en kostnad för all framtid. Kommunernas ekonomi var betydligt ljusare på sjuttiotalet och allting drog åt vänster vilket gjorde att det var accepterat att samhället tog på sig mer och mer. I dag måste vi försöka bli kvitt allt som inte åligger kommunen enligt lag.

Nä, sluta och fjäska för näringslivets rävar. Ni har bara ett hånflin bakom ryggen som tack. Jag var på Tjärnvik i förra veckan för första gången sen sågen lades ner. Man kan inte annat än bli förbannad när man ser hur storfinansen bär sig åt. Först lurar man samhället att kosta på logistik för tiotals miljoner sen lägger man ner ett visserligen inte jättestort men hypereffektivt sågverk. Sen fortsätter marknadsuppdelningen mellan SCA och Holmen med samhällets goda minne. Nä, strunta i gammelladorna Åke Bertils och ägna dina återstående krafter åt åldringsvården i stället. Snart sitter vi på hemmet både du och jag.

Bo Norling

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel