Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slopade sparförslag

Enligt den senaste budgetprognosen för Ovanåkers kommun visar den på ett underskott nästa år på fyra-fem miljoner. Däremot ser det ut att bli ett bättre resultat för i år 2011 än tidigare beräknat.

– Håller siffrorna kan det bli ett plus-minus-noll-resultat, alltså inget överskott men heller inget underskott, säger kommunalrådet Yoomi Renström (S).

Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde enades partierna om ett förslag från förvaltningen om att inte spara på att till exempel ta bort den ekologiska mjölken eller lägga ner kommunens egen tidning Fördel Edsbyn & Alfta.

Det har också funnits förslag att lägga ner Alfta bibliotek och ha billigare mat till skola och omsorg. Men även här finns en politisk enighet att inte ta upp dessa två förslag som sparförslag. Biblioteket får vara kvar och konstnaden för maten till skola och omsorg ligger kvar.

Andra förslag man säger nej till är minskning av bidrag till studieförbunden och ta bort sponsringen till föreningar och evenemang.

Vad kommunen kommer att spara på blir klart i mitten av oktober. Just nu håller styrelser och nämnder på att jobba med sina förslag.