Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slopa posten som oppositionsråd

Centerns ledande företrädare Stefan Bäckström aviserar att hans tid som oppositionsråd närmar sig sitt slut i samband med valet nästa år.

Annons

- Rollen som oppositionsråd är ett omöjligt uppdrag. Jag tycker inte att det ska finnas något oppositionsråd efter valet, säger Stefan Bäckström (C) Delsbo.

Han har fått mycket kritik från de borgerliga partierna i Hudiksvalls kommunfullmäktige och tvingades i vintras gå igenom vad som närmast var en offentlig misstroendeförklaring mitt under sittande sammanträde från kristdemokraterna.

Uppdraget som oppositionsråd innebär bara ett förväntningarnas missnöje tycker Stefan Bäckström. I stället ska ansvaret läggas ut på respektive partis gruppledare.

- Nomineringsprocessen är inte klar, men jag tror inte att jag ställer upp som förstanamn på centerns lista inför valet, säger Stefan Bäckström.

Partierna har börjat titta på vilka personer som ska representera dem inför valet och Stefan Bäckström aviserar att han ser sig själv i en annan roll efter valet.

- Jag ska inte sluta med politiken, men någon form av nedtrappning är trolig, säger han utan att ge ett entydigt besked om att lämna politiken.

- Det kan ju behövas folk om det blir en ny majoritet, säger Stefan Bäckström.