Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog försvarslös i huvudet

(Uppdaterad söndag 15.31) Två män i 20-årsåldern är misstänkta för att ha slagit och sparkat en 30-årig man under natten mot lördagen. Offret fördes med ambulans till sjukhus och en av de misstänkta var under helgen anhållen för brottet.

Annons

Ett tumult uppstod på Käppuddsgatan vid tvåtiden under natten mot lördagen och polis larmades till platsen. När de kom fram låg en skadad man i 30-årsåldern på marken.
Ett vittne berättade att det var flera personer som attackerat 30-åringen. Efter 30-åringen fallit omkull satt en person över honom och slog mot hans huvud, trots att 30-åringen inte hade någon möjlighet att försvara sig. Offret ska även ha fått motta sparkar.
Vittnet pekade ut en 19-årig man som den som utfört det mesta misshandeln och 19-åringen greps av polis. Även en jämnårig kompis till 19-åringen skulle ha deltagit i misshandeln, men han hade hunnit lämna platsen.
30-åringen fördes med ambulans till Hudiksvalls sjukhus, men han var inte allvarligt skadad och kunde lämna sjukhuset under lördagen. 19-åringen anhölls av jouråklagare under natten mot lördagen.
Under lördagen höll polisen förhör med den misshandlade mannen och med 19-åringen. 30-åringen har bara svaga minnesbilder av vad som hände och 19-åringen påstod att det var hans kompis som stod för det mesta av våldet.
Polisen hämtade också in 19-åringens kompis för förhör efter lunchtid på lördagen. De båda släpptes på fri fot efter förhören, men de är fortsatt misstänkta för misshandel.
- Vi skulle behöva fler vittnen som har gjort iakttagelser i samband med den här misshandeln, säger Sune Nordh, polisens jourhavande förundersökningsledare.
Den som har sett något av misshandeln, eller vet något om den, kan ringa polisen på nummer 114 14, eller skicka e-post till polismyndigheten.gavleborg@polisen.se.