Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slaskiga isar väntar fisketävlingar

Arrangörerna till helgens angel- och pimpeltävlingar hoppas på att det blir lite kallgrader till helgen. Det varma vädret har gjort att det är slaskigt på isarna i både Los och i Hedsjö.

Annons

Först ut är angeltävlingen vid Loossjön i Los på lördagen. 90 lag är anmälda, något färre än tidigare år. Men det är trots allt två personer i varje lag så isen kommer nog att vara full av folk.

Det senaste dagarnas varma väder har gjort att det är vattnigt på isarna. Men det har Los-Hamra skoterklubb förberett inför tävlingsdagen. Med hjälp av skotrar har de trampat för att vattnet som ligger på isen ska hinna frysa på till det är dags för tävlingen.

Även i Hedsjö är det vattnigt på isen. Enligt Sven Stockzell från Ramsjö fiskevårdsförening, som arrangerar söndagens tävling, kommer Hedsjöpimpeln trots det ändå att bli av. Hedjsöpimpeln brukar locka omkring 500 deltagare.