Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Släpper skiva på lördag

/

Hallå där Samuel Andersson, Stockholm, men född och uppväxt i Delsbo, som på lördag släpper en skiva tillsammans med folkmusikgruppen Punsch.

Annons

Vad heter skivan?

- Den heter Monark, och titellåtens text handlar om en cykel som färdas fram i nattmörkret i Stockholm. Vi är en trio som skriver aktuella texter, det är viktigt att skapa folkmusik här och nu.

Vilka är ni?

- Sångerskan heter Maja Eriksson, och hon har skrivit många låtar på skivan. Jag själv spelar fiol och har även komponerat en del, och gitarrist är Erik Ronström. Vi träffades på musikhögskolan i Stockholm och har spelat ihop i 3-4 år nu.

Hur ser din egen musikbakgrund ut?

- Jag började spela fiol för Wille Grindsäter när jag var sex år. Även om familjen flyttade från Delsbo ganska tidigt så är det den hälsingska folkmusiken jag bär med mig, från spelmansstämmor och musicerande. Sedan har jag fortsatt, på musikkonservatoriet i Falun och musikhögskolan i Stockholm. Har varit frilansande musiker i fem år nu, och har spelat bland annat med Hedningarna.

Var släpper ni skivan?

- På Teater Pero i Stockholm. Vi bryter lite nya vägar inom genrerna folkmusik, visa och pop, och blandar aktuella texter med koraler och traditionellt material.

Mer läsning

Annons