Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släpp prestigen för barnens bästa

Nu är det klart hur många miljoner barn- och utbildningsnämnden, BUN, måste spara. Jag hoppas att alla i BUN gör sitt yttersta för att så fort som möjligt redogöra för oss föräldrar vad det ska sparas på.

Nu är det klart hur många miljoner barn- och utbildningsnämnden, BUN, måste spara. Jag hoppas att alla i BUN gör sitt yttersta för att så fort som möjligt redogöra för oss föräldrar vad det ska sparas på.

När det blir så här många miljoner som ska sparas så är det kanske på sin plats med extra möten för att så fort som möjligt kunna bestämma vad som ska göras.

Jag tror ingen mår bra av att läsa i tidningen att ena dagen så är det någon skola som ligger illa till, den andra dagen är det någon linje på gymnasieskolan, den tredje dagen både och. Det skapar stor oro hos oss vuxna, och som vare sig vi vill eller inte överförs på våra barn.

Alla har inte råd att ha sina barn på annan ort för att studera. Så för många kanske en flytt måste bli aktuell. Det pratas mycket om barnens studieresultat, och inte kommer de resultaten att bli bättre av den här oron.

Så vid nästa sammanträde hoppas jag att ni lämnar politiken och all prestige utanför sammanträdesdörren, och går in och bara har barnen och deras väl framför era ögon.

Ett råd till alla ordföranden i dessa spartider: Samla alla ordföranden i alla nämnder, plus båda kommunalråden och vår kommunchef, sätt er ner och titta vad ni kan göra för att hjälpas åt. Kanske det finns något som ingen har tänkt på.

När det fattas så mycket pengar i alla nämnder så går det inte att bara se till sitt eget "område". Tänk om Ljusdals kommun hade varit ett enda stort företag! Hur hade ni gjort då? Sträck ut en hand och hjälps åt oavsett vad ni tillhör för politiskt parti. Strunta i, och se er inte blinda på att det är val nästa år. Fortsätter det här, så kanske vi inte behöver några politiker alls i vår kommun! Med vilja kommer man långt.

A-L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel