Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slängde rullstolsburen i sängen

En anmälan enligt lex Sarah har gjorts i Hudiksvall, efter en händelse som inträffade under sommaren. Anmälan gäller en rullstolsburen brukare, som ofta hasar ur sin stol och sin säng.

Brukaren har, enligt anmälan, flera funktionshinder som gör att han är svår att kommunicera med, och han är ofta orolig. Vid det aktuella tillfället i somras hade mannen varit på golvet många gånger, och vid den situation som har anmälts var en anställd vid en annan avdelning på plats för att hjälpa till.

Den anställde ska då ha tagit tag i brukarens kläder och kastade honom i sängen, där han hamnade på mage. Den anställde ska därefter ha lämnat brukaren.

Brukaren kan, enligt anmälan, inte själv vända sig från mage till rygg. Ytterligare en anställd, som var på plats, tillkallade hjälp för att lösa situationen. Missförhållandet har anmälts till kommunens omsorgsnämnd.