Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Slalomessen gör upp om guldet

/

De är favoriterna som ska göra upp om SM-guldet i slalom.

Men Therese Borssén och Frida Hansdotter, åtta respektive nia i slalomcupen, varnar båda för unga uppstickare.

Annons

Therese Borssén och Frida Hansdotter får bära favoritskapet i slalom-SM. I slalomcupen placerade sig slalomessen precis efter varandra – Borssén som åtta och Hansdotter som nia. Så här säger Rättviksåkaren Therese Borssén när hennes favoritskap kommer på tal.

– Det har gått ganska bra i vinter men på ett SM finns det alltid unga och hungriga tjejer som är sugna på att slå oss. Framför allt har vi två duktiga åkare i Emelie Wikström och Anna Swenn-Larsson, det är två hungriga och snabba tjejer, så det blir nog en tuff match.

Just Emelie Wikström avslutade världscupsäsongen på ett övertygande sätt, då hon i Schladmings slalom körde in på fjärde plats, en placering före just Therese Borssén, som ser fram emot slalom-SM.

– Det ska bli kul, jag har inte varit däruppe så jag vet inte vad som väntar. Men det är alltid kul med SM, det blir inte så många tävlingar på hemmaplan.

Frida Hansdotter, som kör för Norberg, kan se tillbaka på sin bästa säsong hittills i världscupcirkusen och nu hoppas hon att den ska krönas med ett SM-guld.

– Det ska bli jättekul och självklart hoppas man på guld men det är många duktiga tjejer med, säger hon.

Även Hansdotter varnar för de yngre åkarna, som slår ur underläge och som inte vill något mer än att sätta landslagsåkarna på plats.

– Vi (hon själv och Borssén) har ju gjort bäst resultat i vinter men samtidigt är det många yngre som är väldigt duktiga, så man får passa sig.

Mer läsning

Annons