Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slaktavfall dumpades i skogen

Fem säckar släktavfall har hittats en bit från Dellenbygdens motorveteraners klubbstuga i Hög

Annons

Miljö- och hälsoskyddskontoret tog emot anmälan i onsdags och polisen åkte ut till platsen för en kontroll. En bit in i skogen låg fem plastsäckar fulla med slakteriavfall. Enligt anmälaren, en privatperson, hade de då legat ungefär ett dygn och denne befarade att björn skulle lockas till platsen. Eftersom många rider och promenerar i området skulle det inte vara så lyckat, menade anmälaren.

Polisen konstaterade att det var rester av älg i säckarna som har lagts ut till skogens vilt och i sin återkoppling till Miljö- och hälsoskyddskontoret sa de att de inte bedömde att det var brottsligt. Ann-Sofie Åhlén, miljö- och hälsoskyddsinspektör, säger att man från deras sida anser att det inte är lämpligt att dumpa djurkadaver just på den platsen och att de anser att det är nedskräpning, ett brott som lyder under miljöbalken.

Marken tillhör Råsjö Kross AB men vd Rune Svensson är helt ovetande om händelsen. Det är också Ove Berglin, ordförande för Högs viltvårdsområde.

- Vi har inte gett någon tillstånd att dumpa slaktavfall, jag tycker det är otroligt oförsvarligt i och med att det är vattentäktsområde, säger han.