Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnstjejen Destiny Bergvall gifter sig i SVT:s trädgårdstider

/
  • Programledaren Malin Persson tillsammans med Destiny Bergvall och Hanna af Kleen.

I flera avsnitt av SVT:s Trädgårdstider har seriens programledare förberett en trädgård inför ett stort sommarbröllop. De har krattat, planterat och funderat. Under onsdagens avsnitt presenterades brudparet – Söderhamnsbördiga Destiny Bergvall och flickvännen Hanna af Kleen.

Annons

Koreografen och dansaren Destiny Bergvall kommer ursprungligen från Söderhamn, men bor numera i Gävle med sin blivande fru Hanna af Kleen. Till sommaren gifter de sig och bröllopet kommer att sändas på SVT i höst.

Paret medverkar nämligen i årets säsong av Trädgårdstider. Serien började sändas i förra månaden och tittarna har fått följa fyra programledare som förbereder en trädgård inför ett stort sommarbröllop.

Under onsdagens avsnitt stod det klart att det blir Destiny Bergvall och Hanna af Kleen som får äran att säga ja till varandra på bästa sändningstid.

Trädgården ligger i Lund och i avsnittet får paret en första rundvandring i grönskan samtidigt som de får komma med önskemål och synpunkter.

– Vi vill inte ha det för ordningsamt, jag gillar vildvuxet, säger Destiny i programmet.

Hon och flickvännen har varit ett par sedan bocken i Gävle brann år 2011. Destiny Bergvall berättar för programledaren John Taylor att hon velat gifta sig med Hanna sedan de träffades första gången.

– Hon jobbade som dansare på en föreställning som jag skulle göra koreografin till. Direkt när jag såg henne sa jag till en kollega att: "Jag kommer gifta mig med henne någon gång. Men det tog lite tid.

Trädgårdstider sänds i nio avsnitt varav sex stycken visas innan sommaren. De tre sista avsnitten går att se på SVT i höst.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Annons