Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rune Arvidsson

/

Rune Arvidsson avled den 20 juli. Han blev nästan 93 år gammal.

Annons

Det som Bollnäsborna mest förknippar med Rune är nog förbönstimmen i närradion på lördagskvällar. Hans inbjudande röst och innerliga bön för alla som det önskade var en av hans stora livsgärningar.

Över 900 radiosändningar genomförde han. Utöver förbönstimmen blev det ett 60-tal intervjuer. I slutet av dessa fick man höra en återkommande, vänlig fråga om vad den intervjuade hade för tanke om Gud.

Rune växte upp i Åsensbruk i Dalsland och började jobba på pappersbruket där. Senare fick han arbete på andra fabriker på flera platser. Avgörande för hans kommande yrkesverksamhet blev hans anställning på Carl Ottossons Remfabrik i Anderstorp, där han tillverkade resväskor och portföljer.

1965 blev han en av huvudpersonerna vid starten av Miles & Warnbergs filial i Bollnäs, känd under namnet Väskfabriken, med som mest 80 anställda. Den fungerade mycket bra en längre tid. Så småningom minskade dock försäljningen på grund av konkurrens med länder med mycket lågt betalade arbetare. Under denna tid var han också ansvarig för Pingstkyrkans söndagsskola.

Efter en tid i Malung återvände familjen till Bollnäs 1991. Rune blev styrelseledamot i Pingstförsamlingen och engagerade sig också politiskt inom Kristdemokraterna med uppdrag i kommunfullmäktige och tekniska nämnden.

Rune var en idrottsman. I yngre dagar genomförde han fem vasalopp och han förblev aktiv i hela sitt liv.

Rune hade nära till sitt gemytliga leende. På djupet fanns ett allvar. Han har berättat att han i sin ungdom från början tog avstånd från Gud, men att han senare kände en allt starkare dragning till Guds värld. Han tränade gärna kroppen men han tränade också förmågan att känna igen Guds tilltal. Han kunde med auktoritet förmedla Guds personliga hälsning till många människors uppmuntran och tröst.

Sista tiden behövde han hjälp på Karlslund och hustrun flyttade med. Hans syn och minne hade blivit sämre. Men när det gällde andliga ting och bön, då klarnade hans tankar mycket påtagligt.

Rune Arvidssons närmast anhöriga är hustrun Märta, fyra döttrar och många barnbarn.

Kjell Norlin

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons