Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Margit Andersson

/

Margit Andersson avled den 4 juli, 89 år gammal.

Annons

Margit föddes och växte upp på gården Ol-Ols i Bollnäs.

Hon vigde sitt liv åt familjen, gården och jordbruket, som hon drev tillsammans med maken Ernst, som avled år 2000. Till en början var det ren mjölkproduktion på gården som sedan övergick i grisuppfödning.

Både Margit och maken hade ett stort hästintresse och parallellt med jordbruket fanns det även nordsvenska travhästar på gården, som maken tävlade med.

Margit var även dagmamma till sina båda barnbarn när de var mellan två och fyra år. Hon hade ett mycket varmt och nära förhållande till dem och följde deras förehavanden med intresse.

Margit var väldigt musikintresserad och gladdes åt att dottern och barnbarnen spelade olika instrument. Hon missade inte en enda konsert som de deltog i!

Hon tyckte också om att resa och gärna till lite varmare länder vid Medelhavet. Då mådde hon som allra bäst, eftersom hon blev mjuk i lederna och värken, som ibland plågade henne, försvann.

Hon bodde kvar hemma på gården och klarade sig själv ända tills i augusti i fjol, då hon drabbades av en stroke. De sista elva månaderna av sitt liv bodde hon på Karlslunds äldreboende, där hon snabbt fann sig tillrätta och trivdes.

Hennes närmast anhöriga är en dotter med familj, svåger och svägerska.

Sörjd och så väldigt saknad!

Marianne Olzon (dotter)

Mer läsning

Annons