Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord, Lena Vallin

Annons

Lena Vallin har som tidigare meddelats avlidit i en ålder av 88 år.

Ingrid Magdalena, eller Lena som hon alltid kallades, föddes i Lund 1928.

Hon var yngst av fem syskon.

När Lena var knappt ett år dog hennes far i lunginflammation. Hennes mor blev alltså ensam med fem barn. Detta präglade Lenas barndom. Syskonen fick lära sig att hjälpa till och att ta hand om varandra.

Familjen flyttade till Luthagen i Uppsala. Där växte Lena upp och gick i skolan.

Somrarna tillbringades i Hagaryd i Östergötland tillsammans med en hel hög kusiner och andra släktingar.

Efter studentexamen 1948 flyttade Lena till Kalmar där hon gick på lärarseminariet och tog folkskollärarexamen 1951. Det var ett händelserikt år. Lena gifte sig med Åke och de bosatte sig i Estuna.

Första barnet föddes 1952 och året därpå gick flytten till Kyrkbyn i Bjuråker. Där arbetade Lena som lärare och familjen utökades med ytterligare fyra barn.

Lena blev Hälsingland trogen och bodde senare i Söderala, Hälsingtuna och Hudiksvall. Men favoritstället var Skogberg, sommarstället vid Norrdellen, eller Guldstället som hon kallade det. Där bodde Lena och Åke i tre månader varje sommar i trettio år. Det blev även en samlingspunkt för barn och barnbarn.

Lena vidareutbildade sig till speciallärare i Umeå 1976–77 och arbetade inom det området fram till pensioneringen.

Lena var engagerad i Svenska Kyrkan och kyrkans arbete i kyrkokörer, syföreningar och församlingskåren. Hon arbetade även som volontär med besöksverksamhet i många år.

Lena tyckte om att pyssla och att göra hemmet trivsamt och fint. Hon tyckte också om att göra utflykter i skog och mark, att plocka blommor och bär.

Lena var intresserad av litteratur och hon läste mycket. Andra intressen var handarbete, akvarellmålning och trädgårdsarbete.

Lena hade ett gott hjärta och brydde sig mycket om sin familj och sina medmänniskor. Vi är många som saknar henne och vi minns henne med glädje.

Familjen genom dottern Ingrid

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons