Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Ingrid Kirkeeng

"Nirsa" Ingrid Kirkeeng har avlidit.

Annons

Som tidigare granne och ingift Bjuråkersbo har jag under den våta och kalla sommaren tvingats följa två goda vänner till den sista vilan. Under mina besök hos Ingrid och Roald har jag kunnat märka hur de sakta tynat bort. Roald gick oväntat bort några veckor före Ingrid, som jag för några dagar sedan fick följa till graven.

Ingrid var barndomskamrat till min hustru Hanna och jag minns Ingrid som tärna på vårt bröllop i mitten av förra seklet. Vid våra tidigare återbesök i Bjuråker har en trivsam och trevlig träff hos Ingrid och Roald alltid stått på programmet.

Ingrid övertog, om jag minns rätt, uppgiften som lokalreporter för HT efter red. Waldenström. Sitt dagliga värv hade hon i många år hos Skogsfrakt i Delsbo, där hon höll ordning på både papper, bilar och gubbarnas färdplaner.

Mycket av sin fritid ägnade hon åt Bjuråker–Norrbo församling som kyrkvärd och ledamot av kyrkorådet. Som mångårig deltagare i kyrkomötet hade hon god känsla för hela ärkestiftets verksamhet.

Ingrid hade även tid för djurens väl som aktiv medlem i djurskyddsföreningen, och skulle man önska sig en bekymmerslös tillvaro då var det som katt hos Ingrid och Roald. Med stor saknad kommer jag att minnas alla trivsamma stunder och träffar med och hos Ingrid och Roald.

Sune E

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons