Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Gun Persson

/

Vår faster Gun Persson avled den 3 mars i en ålder av 95 år.

Annons

Gun, som var född i Bollnäs den 8 september 1920, arbetade efter utbildning till sjuksköterska och barnmorska inom sjukvården under hela sitt yrkesverksamma liv.

Sista åren före pensioneringen var hon personalassistent vid Bollnäs sjukhus. Som personalansvarig på sjukhuset var Gun känd som krävande men samtidigt omsorgsfull om personalen.

Hon jobbade ofta långa arbetsdagar långt efter att de andra gått hem för att få täckning med personalen dagen därpå. Hon hade ett personligt engagemang för många av de anställda och en hel del "fritid" gick åt till arbetet på sjukhuset.

Blommor och barn var några av de områden som engagerade Gun mest och de gav ibland bekymmer men också mycket glädje.

Hennes ansvarskänsla och omsorg fick vi sex syskonbarn och syskonbarnbarn erfara. Omsorg visade hon ofta genom presenter och kort som hon tänkt ut skulle passa just oss och den situation vi stod i.

Om hon sett ett behov eller hört att vi tyckte särskilt mycket om något kom hon ihåg det länge efteråt. Det kunde gälla vilket godis vi ville ha till vilken färg som var vår favorit. Att följa syskonbarn och syskonbarnbarns förehavanden var viktigt och hon var trogen i förbön för allas vårt väl och ve.

Hennes omsorg, som ibland kunde vara blandad med bekymmer för oss, blev med tiden mest förtröstan, förnöjsamhet och generositet. Hon var alltid angelägen att alla skulle må bra och hitta en förtröstan och tro på Gud.

Sista gången jag var hos henne önskade hon att vi skulle sjunga några sånger och när vi slutat sa hon med eftertryck; "Tänk att det bästa, tron har gått i arv". För henne var det viktigt och hennes främsta bön att vi allihop skulle få det "rätt ställt med Gud".

Sista åren citerade hon ofta det som stod på en tavla i köket: "Om jag vaknar i morgon bitti är Du hos mig, om jag inte vaknar är jag hos Dig". Det speglar den trygghet hon hade hos Gud. Nu är hon hemma hos Gud.

Vi minns faster Gun med tacksamhet, för alla fina minnen och den omsorg vi fått erfara genom henne.

Margareta Persson

Det yngsta av syskonbarnen

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons