Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Gun-Marie Sigfridsson

Gun-Marie Sigfridsson avled den 12 juli i en ålder av 74 år.

Annons

Hon var född i Uppland, i Harbo, fyra mil norr om Uppsala. Där växte hon upp i ett lantbrukarhem, tillsammans med fyra bröder, och fick tidigt lära sig hemmets sysslor.

Redan i 14-årsåldern fick hon ge sig ut i arbetslivet som hembiträde vilket ibland innebar tunga sysslor, till exempel att tvätta kläder för hand med tvättbrädor.

I en del hem fanns det barn som behövde ses till medan föräldrarna arbetade. Gun-Marie älskade barn och gav dem alltid god vård. En tid jobbade hon också som affärsbiträde, bland annat i järnaffär.

1958 träffade hon sin blivande make, Stig Sigfridsson från Edsbyn, som under värnpliktstiden var förlagd i Harbo. Gun-Marie var då medlem i Harbo missionsförsamling och deltog flitigt i verksamheten, bland annat som söndagsskollärare och i juniorverksamhet.

1960 flyttade hon till Edsbyn och fick arbete som hembiträde hos fabrikör Ivar Pettersson på gården Solbacka utanför Edsbyn.

1961 gifte hon sig med Stig Sigfridsson. De övertog 1970 Stigs föräldragård i Lillbo och drev där mjölkproduktion till 1998. Vid sidan av hemmets alla sysslor arbetade Gun-Marie som lokalvårdare åt Ovanåkers kommun.

Gun-Marie plockade mängder av bär när det var säsong. Hon målade tavlor och handarbetade. Hon jobbade även ideellt hos Erikshjälpen en tid.

Ända sedan flytten till Edsbyn tillhörde hon Edsbyns missionsförsamling. Där var hon också söndagsskollärare, nying-ledare, medlem i gitarrgruppen och tidvis även i kören och musikföreningen.

Gun-Marie och Stig fick fyra flickor och har nio barnbarn. Hon älskade sina barnbarn och ägnade dem mycket kärlek och omtanke.

Gun-Marie var en naturmänniska som älskade att vara ute i skog och natur. Hon tyckte om trädgårdsarbete och pysslade gärna med sina blommor. Hon är en kvinna som lämnat sina spår efter sig.

Saknaden är mycket stor bland oss anhöriga. Frid över hennes minne.

Stig Sigfridsson

Mer läsning

Annons