Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Evert Stark, Harmånger

/

Ica-handlare Evert Stark, Harmånger, har avlidit i en ålder av 85 år. Närmast anhöriga är makan samt två döttrar med familjer.

Annons

Evert föddes i Skarvtjärn, Harmånger han var näst yngst av åtta barn. Hans föräldrar hade en liten affär i Skarvtjärn och hans intresse väcktes tidigt att bli en handlare. Han gick runt i gårdarna i byn och till Stocka för att sälja fröer, tidningar, ägg med mera.

Han träffade Marita Åkerström, de gifte sig 1953 och flyttade till Skarvtjärn. Där tog de över affären. År 1964 köpte han Berca i Harmånger som sedan blev Starks Ica-hall och familjen flyttade till Harmånger. Intresset för att köpa upp blåbär och lingon startade tidigt och han gjorde långa resor med lastbil för att köpa upp bär. Han hade två lokaler i Harmånger där bären rensades innan de kördes till olika leverantörer runt om i landet.

Idrott och att spela fotboll har alltid varit ett stort intresse och han var aktiv fotbollsspelare i Harmångers IF och han åkte vid fem tillfällen Vasaloppet.

Stugan vid havet var en kär plats där han och familjen tillbringade många härliga stunder där året om. Evert tyckte mycket om att bjuda hem gäster och ordna fester. Att ordna och fixa så att alla gäster kände sig välkomna och trivdes var väldigt viktigt för honom.

Redan 1966 åkte de på sin första charterresa, Maritas syster hade vunnit en resa genom en tävling och Evert och Marita följde med på resan. Då väcktes deras intresse att åka på chartersemester och Cypern var ett kärt resmål dit de reste minst trettio gånger. Familjen åkte varje år på semester ofta i Sverige men även till nordiska länder och olika charterresor. Då kunde Evert koppla av och vara tillsammans med familjen. Intresset för affärer och butiker var starkt så många besök gjordes i andra butiker för att få inspiration till att utveckla Starks Ica-hall.

Han hade ett starkt och stort intresse av att utveckla Harmånger och att se bygden blomstra. Att Harmånger skulle vara en attraktiv ort att bo och utvecklas i.

Han var aktiv i Harmångers IF, Harmångers framtid, Byalaget, Röstabadet och drivande i att bevara läkarmottagningen i Harmånger. Han köpte även motellet Snäckan som då var stängt och renoverade det för att sedan starta upp det på nytt. Allt för att Harmånger skulle vara en bra plats att leva och bo i.

Han hade en stark drivkraft, massor av energi, alltid nya projekt och idéer. Han ställde alltid upp för oss och andra trots att han själv hade väldigt mycket jobb. Han gav sig alltid tid att lyssna och uppmuntrade oss att tro på oss själva och att våga prova olika saker och utmaningar. Han dömde aldrig utan såg lösningar och möjligheter i allt.

Vi är tacksamma för den tid vi har fått tillsammans och bevarar alla minnen i våra hjärtan.

Vi saknar dig.

Marita, Monica och Lena med familjer

Mer läsning

Annons