Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Eva Bennmarker

/

Eva Bennmarker, dotter till Erik och Margareta Holmblad, har efter en tids sjukdom avlidit vid en ålder av 65 år.

Annons

Eva föddes i Ånge och flyttade vid fem års ålder till Hudiksvall där fadern fått arbete vid järnvägen. År 1966 träffade Eva sin kärlek John Olov och de gifte sig år 1975, samma år fick de sonen Henrik. Två år senare, år 1977 föddes dottern Helene. Eva arbetade i början av 70–talet vid Kronofogdemyndigheten men har större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetat på familjeföretagen, där hon spred glädje och engagemang runt omkring sig.

Ett av Evas främsta intressen var trädgårdsarbete och hon mådde som allra bäst med näsan nere i rabatten och med vackra blommor omkring sig, då försvann tid och rum. Andra intressen var hundar och matlagning och hon bjöd gärna in vänner till en god middag.

Eva umgicks också gärna med sina vänner där det ibland spelades kort. På senare år umgicks hon även med Badtanterna, ett gäng damer som träffas en gång i veckan på badhuset för att basta och bada. I bastun ventilerades alla ämnen och bandet mellan dem var otroligt starkt.

Det som var viktigast för Eva och det hon brann som allra mest för, var familjen. Den kom i alla lägen först och till sin glädje hann hon träffa sina barnbarn Erik och Filip och följa deras första tid. Då var det full fart och bus! För Eva var det alltid viktigare att ge än att få och hon var fantastisk att komma på de mest kluriga presenter med saker som personer behövde, fast att de inte hade kommit på det själva ännu. Hon hade alltid en eller flera presenter på lut i sitt presentskåp nere i källaren, det som hon trodde att ingen visste om.

Eva var en riktig fighter som alltid var positiv och spred glädje och lycka runt omkring sig. Närmast sörjande är maken John Olov, barnen Henrik och Helene med familjer samt pappa Erik.

Mer läsning

Annons