Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Erik Holmblad

/

Annons

Erik Holmblad, son till Karl-Oskar och Emma Holmblad, har stilla somnat in vid en ålder av 93 år.

Erik föddes i Kvarnsjö i närheten av Åsarna. Fadern arbetade vid järnvägen vilket innebar att Erik tillbringade de första åren av sitt liv i olika banvaktarstugor längs norra stambanan, men oftast bodde de i Ramsjö. I början av 1940–talet flyttade Erik till Ånge där han började arbeta som vaktmästare på järnvägshotellet. Där träffade han sin blivande maka Margareta, som då arbetade i köket. Erik och Margareta gifte sig 1948 och fick året därpå en dotter, Eva.

Erik arbetade den största delen av sitt yrkesverksamma liv vid olika positioner inom järnvägen. 1953 flyttade Erik till Hudiksvall då han fick en tjänst vid godsavdelningen på järnvägen och året därpå flyttade även familjen ner. Erik arbetade kvar vid järnvägen i Hudiksvall fram till sin pension.

Kontakten med Jämtland hade Erik kvar hela livet, framför allt genom sommarstugan i Ånge på sörsidan av Ljungan, men också genom de släktingar och vänner han hade kvar där. Stugan var under många år Eriks oas, där det ofta var nya projekt som skulle genomföras. Uppe i stugan levde han nära naturen, vilket han trivdes mycket bra med, och ägnade gärna många timmar åt att plocka bär och att fiska.

Erik var otroligt barnkär och umgicks så ofta han kunde med sina barnbarn, som också fick förmånen att varje år spendera några veckor av sommarlovet uppe i Stugan på sörsidan. På senare år har besöken också utökats av barnbarnsbarnen, något som varit mycket uppskattat och fått Erik att skina som en sol och locka fram barnasinnet igen.

Erik var mycket social och hade lätt för att lära känna nya människor, vilket han ofta gjorde på de många resor han var ute på. Han var mycket uppskattad av sina vänner och blev ofta medbjuden ut på lunch, spelträffar eller bilturer, vilket han inte var sen att följa med på. Eller som han själv alltid sa: "Gubben hänger med".

Vi kommer att minnas Erik som en levnadsglad och social gubbe med ett stort hjärta och som uppskattades mycket av sin familj och sina vänner.

Närmast sörjande är barnbarnen Henrik och Helene med familjer samt svärsonen John Olov

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Annons