Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Bert Östlund

/

Bert Östlund, bosatt på Malta, har avlidit efter en kort tids sjukdom. Han sörjs närmast av hustrun Ulla-Britt, dottern Jennie, barnbarn, systrar, övrig släkt och många vänner.

Annons

Bert Östlund föddes 1948 i Sandarne utanför Söderhamn, gick på gymnasiet i Söderhamn och utbildade sig sedan till civilekonom vid Uppsala Universitet.

Sin första anställning fick han inom den offentliga förvaltningen i Gävle och Söderhamn, en erfarenhet som skulle vara meriterande för den fortsatta karriären.

Efter en kort period på Kockums i Söderhamn anställdes Bert Östlund som controller på Storas dotterbolag Bergvik Kemi i Söderhamn och gick därefter vidare till posten som ekonomidirektör på Kopparfors huvudkontor i Ockelbo.

När Storas massadivision med huvudkontor i Gävle bildades 1988 knöts han hit som ekonomidirektör.

Sitt första VD-uppdrag tillträdde Bert Östlund 1992 på Celbi i Figueira da Foz i Portugal. Här bidrog hans moderna ledarskap till nyskapande insatser i Celbis utveckling.

Några år senare utsågs han till VD för Stora Cell i Gävle. Vid fusionen med Enso namnändrades bolaget till Stora Enso Pulp. 2001 fick Bert Östlund befattningen som det då nybildade börsbolaget Billerud AB:s första VD.

Vi som haft förmånen att arbeta tillsammans med Bert Östlund har alltid sett honom som en prestigelös, öppen och lyhörd person. Han ledde förnyelsen av massadivisionen inom Stora/Stora Enso med eftertanke och omsorg. Hans insatser inom nya Billerud bidrog på ett avgörande sätt till att lägga grunden till det företag vi ser idag.

Bert Östlund var en mycket duktig teambyggare med en förmåga att inom ledningsgrupper och organisationer skapa och förankra gemensamma visioner.

Han var lyssnande och eftertänksam. Hans okomplicerade väsen och jordnära livshållning i kombination med en realistisk framtidssyn gjorde Bert Östlund till en högt värderad kollega och vän.

Lars Åke Helgesson

Björn Hägglund

Jan Moritz

Ingvar Petersson

Yngve Stade

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons