Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Bengt Ohlsson

/

Bengt Ohlsson, Stockholm/Mössön har avlidit vid en ålder av 59 år. Han efterlämnar hustrun Birgitta, barnen Elin och Erik med respektive, släktingar och vänner över hela världen.

Annons

Söndag den 12 juli gick vår älskade pappa och make ur tiden alldeles för tidigt. Bengt var en person som levde livet till fullo. Redan som tonåring började han utöva sina två stora intressen i livet att träna konditionsidrott och spela gitarr. Efter avslutad skolgång gjorde han lumpen på I5 i Östersund. Under tiden i Östersund kom han och hans kompisar på en genial idé; om man sökte jobb och blev kallad till intervju beviljades permission. Alla möjliga jobb söktes och Bengt lyckades få en anställning på Merck i Stockholm. Efter åren på Merck började Bengt på Sartorius som produktchef. När första barnet Elin föddes 1985 sökte sig Bengt och hustrun Birgitta hem mot Hälsingland. Ett tips från en vän resulterade i att Bengt fick jobb som produktionschef på Nord Malt i Söderhamn. Några år senare blev han VD för det svenska bolaget. När företaget utökade den svenska verksamheten med att bygga Nordens största mälteri i Halmstad blev Bengt koncernchef för hela Viking Malt med fabriker i Söderhamn, Halmstad, Lahtis och Vilnius.

De stora intressena, idrott och musik, följde honom genom livet. Som ung tävlade Bengt i löpning med bland annat vinst i Norrtälje stadslopp på meritlistan. När han fyllde 50 år 2006 åkte han Vasaloppet för första gången och därefter varje år fram till 2014, då han sannolikt var den första i Sverige att avverka de nio milen under pågående cellgiftsbehandling. Som gitarrist och sångare var han flitigt anlitad på olika evenemang. I samband med femtioårsdagen spelade han in skivan Låtar från Långvind tillsammans med Pelle Karlsson i hans studio i Harmånger.

År 2008 arrangerade Bengt en viskväll på Mössön där familjen har sommarhus. Viskvällen växte sedan successivt till att bli Mössöns Visfestival som fortgår och kommer bestå i Bengts minne.

Vi saknar en förebild med enorm livslust som alltid såg möjligheter i allt, oavsett hur tuff situationen var. Hans minne kommer alltid leva kvar inom oss och alla hans vänner från världens alla hörn. Vi kommer alltid älska vår far och make.

Birgitta, Elin och Erik

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons