Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Bengt Hed, Ljusdal

En mycket älskad familjefar/make har tagit farväl och lämnat oss i stor sorg och saknad. Han var född 1931 och uppvuxen på Vinterbuan i Sjöbo. Yngst i en syskonskara på nio barn.

Annons

Bengt började efter sex års grundskola att arbeta som springpojke. Den karriären såg han till att avsluta själv. När Bengt efter många timmars jobb blev erbjuden en kopp kaffe men skulle själv få gå ner till affären för att köpa sig en bulle ilsknade han till. Han sade då upp sig med absolut verkan.

Efter att ha sagt upp sig kände han sig orolig över vad hans mamma och pappa skulle tycka om det. Men när han berättade om det för sin pappa kramade hans pappa om honom och sa: Det där gjorde du jävligt bra!

Bengt provade på olika yrken, som svetsare (gjorde kassaskåp), lokbiträde på SJ och skogsarbetare. Många hårda arbeten som bidrog till sämre hälsa bland annat hörselnedsättning och ryggproblem.

1959 gifte sig Bengt med sin älskade Ingrid. Den livslånga kärleken bidrog till fem barn.

1968 flyttade hela familjen från Sjöbo (Ljusdal) ner till Stockholm. Bengt arbetade då i Stockholm, Älvdalen och Tunisien med att tillverka plastbåtar.

Bengt opererade sin onda rygg och blev därefter erbjuden att arbeta på SAS. Han började på plastverkstaden men avancerade till att arbeta med kvalitetssäkringar. Där blev han kvar till sin pension.

Bengt stora intresse var att läsa och studera. Under flera år läste han på kvällstid och arbetade på dagarna och blev vid 50-års ålder gymnasieingenjör.

1998 flyttade Bengt och Ingrid hem till kära Sjöbo från Stockholm. En härlig tid som präglades av kalas, många omtalade fester och högtider med släkt och vänner. En naturlig samlingspunkt.

Bengt och Ingrids hem har alltid varit öppet och välkomnande. Med mycket god mat och dryck. Oavsett utrymme har vi trängt ihop oss och det har alltid varit så roligt. Som den gången i Sjöbo när vi var 13 personer i ett rum och kök en hel semester. Det var våningssängar och madrasser överallt. Grillen användes flitigt och bäcken fungerade perfekt som kylskåp. Det fanns alltid en anledning till fest.

Bengt var nyfiken och alltid beredd att prova nytt; nya resmål och ny mat.

För honom var det en självklarhet att alltid ställa upp och hjälpa till.

Ända in i det sista hade han barnasinnet kvar. Att leka och retas med barn, barnbarn, barnbarnsbarn och husdjur. Det var hans stora nöje.

Ett annat av hans stora nöjen var att berätta historier om förr i tiden. Han hade ett fantastiskt bra minne och kunde komma ihåg detaljer som gjorde hans berättelser spännande och levande.

Vi minns dig framför allt som en närvarande och god pappa och make. Du fattas oss.

Ingrid och barnen

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons