Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord Anna-Britta Staake, Ljusne

/

Efter ett långt och innehållsrikt liv har Anna-Britta Staake somnat in, lugnt och stilla med sina kära nära sig.

Annons

Anna-Britta föddes i Ljusne, och växte upp på Långkatekesen och i Tallbacken med sina föräldrar Irma och Georg Arvidsson.

Efter husmodersskolan i Ljusne utbildade Anna-Britta sig till sjuksköterska. Då hade hon träffat sin livskamrat Linus Staake, också han från Ljusne.

Anna-Britta var stolt över att vara sjuksköterska och det arbetet var viktigt för henne. Som sjuksköterska jobbade hon inom flera olika vidareutbildningar, en var operationssköterska.

Viktigt var också sången och musiken. Anna-Britta med familj bodde i flera städer under sitt långa arbetsliv och hon hade körsång och pianospel som följeslagare på alla ställen.

Det blev oftast sång och musik vid familjens träffar. Hon vävde dessutom otroliga gardiner och mattor, broderade vackra dukar och stickade i ljuvliga garner.

Det har alltid varit roligt att träffa Anna-Britta. Hon var en kunnig, stark, lyssnande och varm person. En förebild, viktig för alla - döttrar, svärsöner och inte minst barnbarn. Alla kort med hälsningen "din mormor Anna-Britta" bär vi med oss.

Alla hade en nära relation till henne, hon såg och hade tid för var och en. Alla trivdes i hennes närhet och familjen var det allra viktigaste, det var många skratt när alla sågs.

Hon tyckte om att vara ute i naturen. Friluftsliv, bärplockning, fjällvandringar och utflykter med korvgrillning var stunder som förhöjde samvaron.

Efter pensioneringen återvände hon tillsammans med Linus till Ljusne. Där blev huset i Askers en träffpunkt för döttrar med familjer.

Långt upp i åldern var hon pigg och aktiv, läste mycket och löste många korsord, bland annat på bryggan vid sommarstugan i Järvsjön.

Hon var alltid delaktig i diskussioner och med i samtiden. De lever vidare, alla fina stunder som varit tillsammans med Anna-Britta.

Eva och Kerstin med familjer

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons