Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minnesord, Ann-Mari Eriksson

Annons

Ann-Mari Eriksson, Färila, har efter en tids sjukdom avlidit, nyss fyllda 69 år. Närmast anhöriga är en bror med familj.

Ann-Mari var född i Marieberg utmed Ångermanälven, men växte upp i Skästra i Järvsö där pappan var chef på Skästrasågen.

Hon var väldigt sportintresserad och när hon var i tioårsåldern tog pappan med henne till en friidrottsträning i Järvsö, och hon blev Järvsö IF trogen hela sitt liv. Hon började som löpare, och var duktigt på 400 meter, men alltmer började hon gå över mot kastgrenarna, diskus, kula och i viss mån spjut. Hon var träningsflitig och med en stor portion självdisciplin tog hon vara på de resurser hon hade.

Hon provade på många idrotter, framför allt om det hade med boll att göra, och spelade en del tennis, och även bordtennis. Järvsö hade ett bordtennislag där Ann-Mari spelade, som höll sig ganska högt upp i serien i Hälsingland.

Hon friidrottade fram tills hon var i 40-årsåldern, och deltog i veteran-SM i början av 1990-talet där hon tog ett par medaljer.

Ann-Mari studerade vid universitetet i Uppsala, där hon läste in en fil. mag med kemiinriktning. Under studietiden bodde hon hos sin bror och hans familj i Uppsala.

Efter studierna började Ann-Mari arbeta på utvecklingsavdelningen på Iggesunds bruk, där hon sedan blev kvar hela arbetslivet.

Hon köpte ett hus i Nianfors, men varje helg åkte hon hem till föräldrarna i Skästra.

Ann-Mari månade om sin familj, föräldrarna, samt sin äldre bror Anders och hans familj. Tillsammans åkte de under ett stort antal år till Ankarvattnet i Frostviken för att fiska i en vecka.

1978 byggde brodern en stuga i Arådalen i Oviksfjällen, och där firade Ann-Mari och familjen påsk varje år från 1981. 2001 firade de pappans 90-årsdag där.

I samband med pensionen sålde Ann-Mari huset i Nianfors och flyttade till Färila. Ett par år sedan hittade hon ett nytt fritidsintresse i golfen. Hon var först ute på golfbanan på våren, och en av de sista ut på hösten. Minst fem gånger i veckan spelade hon, mestadels på golfbanan i Ljusdal, men tillsammans med sin barndomskamrat Astrid åkte de runt på golfbanor i hela Hälsingland, och även andra delar av Sverige. 1 500 golfrundor har de spelat de senaste åren.

Hon brukade baka och ha med sig fika så det räckte till både sig själv och många andra.

Flera jular tillbringade hon i Spanien, där hon spelade golf i minst en månad.

Ann-Mari följde också sportevenemang på tv. Hon hade två tv-apparater, så hon inte behövde missa något ifall det var sport på flera kanaler samtidigt.

En stor golfentusiast och god vän har lämnat oss.

Brodern Anders Eriksson

Astrid Cederborg

Olle Arvidsson

levt för golf, ungdomskramrat, astrid cederborg, nor, ljusdal, 076-11 04 703

070-276 01 02,

anders.063180546@glocalnet.net

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons