Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl-Eric Svensson, Norrbo

På en av sommarens allra finaste dagar nåddes vi av beskedet att vår avhållne vän, Karl-Eric Svensson, har fått sluta sina dagar, i en ålder av nära 82 år.

Annons

Kalle, som vi kallade honom, föddes och växte upp i villorna i Åvik, Hudiksvall. Som många andra fick han arbete på bland annat Håstasågen.

I början av 1960–talet träffade han Astrid från Gammelsträng i Norrbo. Hon blev hans hustru 1961. De flyttade till Norrbo och övertog hennes föräldrahem, ett jordbruk. Makarna fick fyra barn, två söner och två döttrar. Det visade sig sedermera att Kalle var allergisk mot djur. Efter att hustrun avlidit valde Kalle att sälja jordbruket och flytta till Hudiksvall.

Kalle vuxenstuderade och började så småningom arbeta som bilförsäljare i Ljusdal och Hudiksvall.

Kalle var en mycket social person och en god kamrat. Han sågs ofta på något av Hudiksvalls kaféer.

I samband med flytten till Norrbo blev han en stor tillgång och förstärkning för bygden och Norrbos Idrottsförening. Han fanns alltid med i flera sammanhang, när det skulle arrangeras danser, bingo med mera. Under 20 år var han lagledare för Norrbo IF:s a-lag i fotboll och på senare år i samma roll i Högs SK. Många är de ungdomar som haft Kalle som lagledare. Utöver fotbollen hade han ett stort intresse för bowling och boule samt trav. Under en tid ägde han en egen travhäst som han vunnit på ett lotteri.

Kalle tyckte, liksom vi undertecknade, om att spela poängpoker. Vinstpengarna skänkte vi vid varje tillfälle till hjälporganisationer som diakonin, Lettlandshjälpen, Röda Korset med flera. Vi minns Kalles goda ansjovissmörgåsar och tunnbrödrullar som han bjöd på dessa spelkvällar.

På senare år träffade Kalle en ny livskamrat i Karin från Ljusdal och de fick några fina år tillsammans.

Vi saknar Dig, Kalle!

Spelvännerna

Göte, Tage och Yngve

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons