Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eskil Persson, Hömyren, Edsbyn

/

Eskil Persson avled den 10 juni i en ålder av 72 år.

Annons

En trotjänare har gått ur tiden!

Jakt och fiske har tillhört hans stora intressen, främst flugfiske och pimpelfiske. Dessutom löshundsjakt med jämthund. 2000 valdes han in i Gävleborgs älghundklubbs styrelse, där han var kassör i 15 år och avgick 2016. Han var löshundsdomare och viltspårdomare ända till i höstas och även utställningsansvarig inom klubben under många år. Han har varit jaktledare och hundförare inom Ovanåkers södra och västra VVO.

Eskil har också varit med i Woxnadalens SFK sedan starten 1979, bland annat som tävlingsledare och ansvarig vid pimpeltävlingar. Han var själv en duktig tävlingsfiskare och har bland annat deltagit i SM. Han var ordförande inom Ovanåkers fiskevårdsområde mellan 1991 och 2015 (25 år), där han var allt i allo och skötte om fiskeutsättningar och det mesta. De årliga laxfiskeresorna till Norge var riktiga höjdpunkter och en var inplanerad i slutet av juni.

Bandy har även legat Eskil varmt om hjärtat. 1976 valdes han in som ungdomsordförande i Edsbyns IF Bandy. De firade stora framgångar under många år, bland annat Riksmästerskapet i Göteborg 1978. Eskil dömde även bandy med höjdpunkten säsongen 1982-83 när han var huvuddomare i högsta serien. Bandyintresset har funnits kvar och han hade en permanent stol i Svenska Fönster Arena.

Eskil drabbades under senare år av Parkinsons sjukdom men trots detta var han fullt aktiv inom sina fritidsysselsättningar. Han har varit ordförande i Parkinson Gävleborg och Alfta-Edsbyn-Bollnäs Parkinsonförening.

En riktig eldsjäl har gått ur tiden! Saknad av makan Doris och deras tre söner med familjer men även av många föreningsvänner och kompisar. En person av den Gamla goda stammen som ställde upp på det mesta.

Göran Olsson, Karl-Evert Hellsén

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons