Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokal musikhändelse för en god sak

På lördag bjuds det på konsert i Ljusdals kyrka. En konsert med många goda förtecken.

Annons

Det är Ljusdal Ramsjö församling som med lördagskvällens konsert hoppas kunna samla in en bra slant till Syrens flyktingar – närmare bestämt ett projekt i Grekland där flyktingar får hjälp av bland annat Monica Andersen från Hudiksvall som finns på plats i Grekland.

– Det blir en glad och ljus konsert i höstmörkret, en tradition som fanns under den stolta World Cup-tiden, och som det är roligt att bygga vidare på. Även om inte cuphelgen i Ljusdal lever vidare på samma sätt som förr, säger kyrkomusiker och körledare Anneli Aspengren Sköld.

Medverkar gör Ljusdals kyrkokör och deras egna solister, till exempel Marcus Melin, Mattias Olofsson, Kajsa Blank och Mona Andersson, men även musikalartisten Sandra Tillbom och pianisten Birgitta Henriksson. Birgitta Henriksson är född och uppvuxen i Ramsjö, och frilansar nu som pianist i Stockholmsområdet. Sandra Tillbom är en mångsidig musikalartist som bland annat medverkat i Livet är en schlager.

Vid lördagskvällens konsert fungerar Ljusdals kyrkokör delvis som backup/doakör åt Sandra Tillbom, men kören kommer också att sjunga egna låtar till Birgitta Henrikssons pianokomp. Repertoaren kommer att innehålla många musikaliska genrer – allt från musikal, svensk pop och evergreens – samt lite till. Det blir en häftig lokal musikhändelse för en god sak – för att samla in pengar till flyktingar i de grekiska lägren, människor som lider stor brist på det mesta.

– Det blir ett uppfriskande möte mellan sångare och musiker som ger många nya musikaliska infallsvinklar, utlovar Anneli Aspengren Sköld.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons