Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbar från Europa möttes i Hudiksvall

/
  • Den ursprungliga gropen för eken som de tyska besökarna hade med sig, var i största laget.
  • Några av medlemmarna från broderklubben i Goslar, Tyskland – Dirk Jünicke, Dennis, Patrik Werner, Peter Flügge – samt Hudiksvalls kommuns Mikael Löthstam och Round Table Hudiksvalls Peter Norberg.

Det är tio år sedan Round Table Euromeeting ägde rum i Hudiksvall, men i helgen var det dags igen.

Annons

Round Table är en organisation där det centrala är tanken om ett nätverk av vänner över i princip hela världen. Medlemmarna ska vara fyllda 22 men inte 40 år.

I slutet av förra veckan kom 27 medlemmar från olika Round Table-organisationer i Europa till Hudiksvall. Det var medlemmar från Nokia i Finland, Goslar i Tyskland, Vlaardingen i Holland och Vannes i Frankrike.

Under det fyra dagar långa besöket har värdklubben Round Table Hudiksvall, visat upp så mycket av den lokala företagsandan som finns att tillgå i Hälsingland. Bland annat blev det en tur upp till Tevsjö destilleri i Järvsö på fredagen.

Under lördagen ägde en liten ceremoni rum i Teaterparken.

För att visa sin tacksamhet över att de fick komma och hälsa på i Hudiksvall, hade brödraklubben i Goslar drivit upp en ek, från frö till färdigt träd. Under lördag förmiddag planterades trädet under överinseende av kommunens Mikael Löthstam, och samtidigt fick de församlade en liten inblick i hur nästa års Euromeeting, som hålls i Goslar, kommer att te sig.

Efter eken var planterad promenerade sällskapet till solbryggorna vid hamnen, där man hade arrangerat med båtar som hämtade upp sällskapet och körde ut dem till Kastellholmen där de bjöds på grillunch.

Round Table sysslar med välgörenhet och är även känt för sitt engagemang för de svagare i samhället.

Under lördagskvällen samlades 70 personer för en galamiddag på Parkhyddan, där Svenska kyrkans representant, diakon Monika Andersen, fick motta en donation från Round Table 56 Europa till barn i utsatta situationer i Hudiksvall.

– Det finns ett jättestort behov. Vi har många utförsäkrade människor i staden och barn som inte ens har mat. Vi har sett behovet växa de senaste åren, och via Matstafetten i Hudiksvall kan vi nu skänka en rejäl slant, säger Peter Nordberg.

Även brödraklubbarna i Europa har via olika välgörenhetsprojekt samlat ihop pengar för just detta ändamål, och Svenska kyrkan kommer att förvalta pengarna åt Round Table.

Peter Nordberg är väldigt nöjd efter de fyra dagar långa besöket.

– Det har varit kanon, ett väldigt lyckat evenemang.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons