Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Larsson fyller 90 år

/

90 år fyller Stig Larsson, Arbrå, i dag onsdag 23 december. Han är uppväxt i Bollnäs och Arbrå.

Annons

Stig Larsson började sitt yrkesliv på ett slakteri på Björktjära i Bollnäs och han var därefter elektrikerlärling i tonåren. Arbetet bestod av att cykla ut till de omkringliggande byarna med verktygslådan på pakethållaren och elkablar runt axlarna. Yrket fortsatte han med fram till pensioneringen.

Stig Larsson är en man som gillar utmaningar. Han har tävlat med både bilar och motorcyklar, där han alltid såg till att hamna bland de första.

På 1960-talet tog han flygcertifikat. Han har varit engagerad i Arbrå flygklubb och Frivilliga flygkåren samt sysslat med björnpejling från luften åt länsstyrelsen. Även brandflyg har funnits på agendan och sammantaget har det blivit många tusen flygtimmar.

Stig Larsson har också varit en drivkraft i Arbrå IK. Han var en framgångsrik kassör och han skjutsade de flesta utförsåkande ungdomar från Arbrå i sina folkvagnsbussar under 1970-, 1980- och 1990-talet.

Det är en alert 90-åring som i dag firar födelsedagen i hemmet med hustrun Birgit, barn och barnbarn samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons