Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportintresserad dansör fyller 100 år

/

Emil Borg har alltid varit intresserad av sport, och i ungdomen missade han sällan ett tillfälle att ta sig en svängom. På tisdag fyller han 100 år.

Annons

Emil Borg föddes för 100 år sedan i Hamre, Idenor, i en stor familj, han har fyra bröder och tre systrar.

Efter folkskolan började han jobba som dräng, han körde kol mellan Nianfors och Iggesund med häst och vagn. Senare fick han jobb på sågen på Håstaholmen, där blev han kvar resten av sitt arbetsliv, 50 år.

1937 träffade han sin stora kärlek Vera Roos, född Iggesundsflicka. De gifte sig 1945 och har fyra barn.

Tillsammans med hustrun byggde han 1964 ett hus i Överberge där Emil gjorde en stor trädgård med fruktträd, bärbuskar, grönsaker och blommor, hans stora intresse. Där bodde de kvar fram till 1986 då de sålde huset och flyttade till Håsta.

Han blev änkeman 1994, men bodde kvar i Håsta själv fram till för sex år sedan då han flyttade till lägenhet i Iggesund för att vara närmare sina barn.

Emil Borg är väldigt sportintresserad. I yngre dagar spelade han fotboll, men största intresset har alltid varit ishockey.

I sin ungdom tyckte Emil mycket om att dansa, och brukade kallas danskungen, berättar han. Han har också alltid tyckt om att arbeta i trädgården i Överberge.

Sin 100-årsdag firar Emil Borg tillsammans med sina fyra barn med familjer och övriga släktingar hemma i Iggesund.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons