Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Margit Nordell 80 år

/

80 år fyller den 11 augusti Margit Nordell, Hudiksvall.

Annons

Margit är uppvuxen i Bobygda, Delsbo, med sina nio syskon.

Vilken dag som egentligen är hennes födelsedag är omdebatterat. Margit föddes den 10 augusti men när hennes pappa for till Bobygda i Delsbo och berättade att han fått en dotter så antog alla att det var på den dag han berättade, den 11 augusti. Så även om papperen sägen den 11 så har Margit alltid själv firat sin födelsedag den 10 augusti.

Margit träffade sin blivande make Alf Nordell genom sina bröders taxifirma, när Alf skulle köpa en taxi av hennes bror Åke. Alf var från Järvsö men när han träffade Margit och de gifte sig år 1957 bosatte de sig i Delsbo.

Margit och Alf hade ett åkeri tillsammans Firma A.M. Nordells Tidningstransporter, där de och två av deras söner Per och Ola Nordell arbetade. Sonen Patrik Nordell valde att arbeta inom restaurangbranschen. De körde ut tidningar runt i Hälsingland men också medicin till olika apotek.

I dag bor Margit i Hudiksvall och ägnar gärna tid åt att lösa korsord, handarbeta och promenera.

Den 10 augusti samlas släkt och vänner hemma hos Margit i hennes lägenhet i Hudiksvall, där de kommer att bjudas på tårta och champagne för att fira 80–åringen.

Mer läsning

Jag och mitt barnbarn

Jag och mina barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarnsbarn

Jag och mitt barnbarn

Jag och mitt barnbarn

Annons